14 de jul. 2008

Pausa literària

Després de l'sprint de mig any i una mica més que he fet, llegint gairebé indiscriminadament qualsevol cosa que em queia a les mans, he fet una pausa més o menys imprevista de les meves lectures, en part deguda a que el llibre que tenia a mitges, El Médico, de Noah Gordon, ha sigut segrestat per una altra persona que el va demanar a la biblioteca, i per tant m'hauré d'esperar a que aquesta persona es solidaritzi amb mi i em deixi llegir-ne la segona meitat. A més, fa poc vaig parlar amb una persona que també l'havia llegit i em va comentar que precisament a partir de la meitat és quan es posa interessant...

Tot i això, el dia que em van pendre el metge de les mans, vaig agafar un parell de llibres, els quals finalment he tornat per falta d'interès:

El primer és El caballero de la orden, de Jack Whyte, que només amb el pròleg i la primera pàgina en vaig tenir prou per a saber de què parlaria tot el llibre, i em va fer pensar que potser podria trobar una novel·la que si sigui representativa del subgènere.

El segon, que m'ha durat una mica més però també l'he deixat, tot i ser molt breu, és Dagón y otros cuentos macabros, de H.P. Lovecraft. Pel que veig, abans d'introduïr-se en el món dels mites que ell i altres van crear, els seus contes se centren excessivament pel meu gust en mons imaginaris on impera l'obessió pels somnis i les coses estranyes, però que no em porten enlloc. Tot i això, tinc intenció de llegir-ne algun altre. De fet, aquest llibre recopila contes dels inicis de l'escriptor i pel que m'ha semblat veure, poc té a veure amb Los mitos de Cthulhu que em va encantar llegir fa uns mesos. De tota manera, em sembla que el deixaré per a una època que pugui tenir més paciència

A banda de l'espera del retorn de Rob J. Cole, la calor i la platja també son en part culpables del meu absentisme. Sense cap intenció d'excusar-me, entenc però que aquesta és una mala època per a llegir i és massa bona per a sortir al carrer, amb els amics, anar a pendre quelcom fred, tirant a glaçat, trobar paisatges i gent i submergir les idees sota l'escalforeta salada de la platja. I em sembla que també toca recuperar una mica el físic perdut en el mig any d'absentis-me que porto, tot i que em sembla que també ens ho pendrem amb calma, que això sí que toca.

2 comentaris:

Aida ha dit...

Hola, t'he de dir que el teu blog m'encanta. Sóc una viciada dels llibres, en tinc tants que no sé si me'ls arribaré a llegir tots i trobar un blog dedicat a aquest tema ha sigut una descoberta que no penso desaprofitar. M'agrada com t'expresses i probablement en aquells llibres que hagi llegit jo també t'hi deixaré algun comentari.

Discrepo en això que dius que aquesta és mala època per llegir, precisament per a mi és la millor època perquè tinc tot el temps que el dia a dia de la resta de l'any no em deixa. No es tracta de sortir de festa en festa cada dia ni tampoc d'obrir un llibre i no tancar-lo ni per dinar :P Es poden fer les dues coses... a un ritme més pausat... :D

Vinga salutacions i bones vacances :)
Aida

xavi ha dit...

Hola Aida,
Moltes gràcies pels teus comentaris. Celebro que t'agradin alguns dels posts que he penjat tot i que no crec que siguin dignes d'alabances. Realment el blog me l'he près de bon principi com un exercici de síntesi en plan personal, no esperava ni tant sols que el visités ningú :) Estaré encantat de llegir les teves opinions jeje. Com pots veure en general he parlat de llibres tot i que la idea inicial era també parlar de pel·lícules, però la qualitat del cinema dels últims anys no acompanya en aquest sentit.

Tens raó en el que comentes, tot es pot fer en un ritme més pausat. Els propers dies espero poder acabar un llibre que tinc a mitges i suposo que en penjaré algun comentari també ;)

No t'atabalis amb tants llibres! Jo la veritat és que vaig apuntant les recomanacions que em va fent la gent però ja fa temps que em desborden, a banda de tots els llibres que a mi m'agradaria llegir i els que he anat veient per internet. El millor em sembla és pendre-s'ho amb calma i anar llegint a un ritme raonable, per no agafar un empatx ;)

Bones vacances igualment i a reveure.