31 d’oct. 2012

Cita con Rama (Arthur C. Clarke)

La humanitat, d'aquí dos segles, ha colonitzat àmpliament el Sistema Solar. Per a evitar catàstrofes, s'ha instal·lat una xarxa de detectors de cossos celests per a localitzar a temps els que s'aproximin més del compte a la Terra. Gràcies a això, es descobreix un nou objecte amb una trajectòria molt estranya. Quans més detalls se'n sap, més preguntes desperta, fins a suscitar l'interès de tota la humanitat. L'anomenen Rama. De la mà del comandant "Norton" ens introduïm en la exploració d'una construcció artificial, vinguda de l'espai i de la qual se'n desconeix la destinació.

Arthur C. Clarke crea meravelles amb la seva imaginació científica quan descriu tot el que es descobreix i succeeix a Rama. Em sembla que del gènere se'n diu "Ciència Ficció Dura", i estic segur que agradarà molt a aquells que els fascini els temes de naus espaials... o simplement la ciència.

Els personatges, que excepte el comandant Norton són descrits amb molts pocs detalls, ténen força solidesa i coherència en conjunt. Té emoció i enganxa, tot i que el ritme no arriba a ser trepidant. Acaba essent una novel·la curta, però força distreta i imaginativa. Llàstima que potser m'enganxa uns quants anys tard... prova n'és aquesta edició, amb una aparença clarament pro-adolescents :) Al final deixa la porta una mica oberta... tot i que les continuacions en aquest cas són en col·laboració amb un altre autor (Gentry Lee) i sembla que es desvien de la línia original... almenys segons l'entrada a la wikipèdia.

Per a qui agradi la ciència-ficció, ha d'estar a la llista de pendents... o a la de llegits!

El llibre
Títol: Cita con Rama
Autor: Arthur C. Clarke
Ed.Edhasa nebulae
ISBN: 978-84-350-2104-3